26. heinäkuuta 2014

Hopeaneuleinen metallihapsutoppi

Tämän kesän muotibuumi ovat hapsut, tai ainakin näin allekirjoittaneelle on väitetty. Kerroinkin jo aiemmin materiaalipostauksessa ostamastani hopeissoljuvasta neulekankaasta, josta tiesin heti kättelyssä tekeväni vilpoisen kesätopin itselleni. Kesä on jo pitkälle edennyt ja nahkahapsut ovat sen myötä jäämässä ulos muotipiireistä, joten pienellä ystävän ideointiavulla keksin tehdä topille hapsut metalliketjuista. Eli viime ja tämän kesän muotifuusio. 

Ketjumateriani arvioin riittävän hapsuiksi saakka vain etummaiseen puoleen helmasta, joten takaosa sai pärjäillä ilman. Olen ollut jälkikäteen erittäin tyytyväinen resurssieni vajaavuudesta, uskon että lopputulos on oikeastaan parhaimmillaan juuri tällaisenaan.
Tähän tarvitset:

- mieluisa kangas
- sakset
- ompelukone ja lankaa
- vanhoja ketjukoruja, mielellään kevyitä
- pihdit1. Kaapista löytynyt perusmallinen toppi sai kunnian toimia kaavana. Käännä toppi nurin ja kiinnitä se nuppineuloilla kankaalle. Varmista ennen leikkaamista että sekä etu- että takapuolelle riittää kangasta asettelemalla kaavatoppi huolellisesti. Leikkaa molemmat puolet, jätä hieman saumavaraa.


 
2. Käännä leikatut palat vastakkain niin, että nurjat puolet jäävät ulos. Ompele yhteen ja saumaa reunat joko siksak-tikkauksella tai saumurilla. 

Itse lähdin hakemaan topilta laatikkomallista väljää muotoa, joten leikkasin palat kaavapaitaa leveämmiksi ja linjat suoremmiksi. En halunnut helmasta hetulamaista liehekettä, joten tein etummaisen palan kylkiin hieman rintojen alapuolelle kiillataitokset (esim täältä).


Siksakin jäljiltä (oik) havaittavissa aivan pientä reunan flamenkohelmailua
3. Saumaa nyt kaula- ja käsiaukot. Neulekangasta ommellessasi huomioi ettei kone venytä kangasta siksakia ommeltaessa. Tällöin lopputuloksena voi pahimmillaan olla flamenkohameen tyylinen hulmuhelma Vältä tämä löysäämällä lankakireyttä, mahdollisesti höllentämällä koneen jalkaa ja olemalla vetämättä kangasta eteenpäin koneen puolesta.

4. Käännä kaula- ja käsiaukkojen reunat nurjalle puolelle ja siisti suoralla tikkauksella.

5. Saumaa ja siisti myös helma
.
Voilá, toppi on nyt valmis, seuraavaksi on vuorossa askarrella vaatekappaleelle asenteikkaat metallihapsut.6. Pätki ketjut pihtien avulla sopiviksi palasiksi (4-7 cm). Itselläni ketjunpätkät kiinnitin helmaan vajaa 2 cm välein. Jätä pätkien päädymmäisin metallilenkki katkonnan jälkeen avonaiseksi.7. Sommittele pätkät mieleiseen järjestykseen. Purista pätkien avonaiseksi jätetty lenkki kankaan ympärille silmujen lävitse pihtien avulla. Kierrä sitten lenkin umpinainen puoli ylös paitaan päin, jotta kankaan silmut eivät sujahda umpipuristetusta ketjun puristuksesta ulos.

Jos omistat koruaskartelussa käytettäviä pieniä metallirenkaita, voi niitäkin käyttää pätkien kiinnitykseen.


shortsit leikattu vanhoista farkuista, Duffyn kengät kirpparilta, laukku ja kello Guess, Nomination


Käytiin ystäväni Sofin kanssa kunnon valokuvamaratonilla ikuistamassa nämä ja pari muuta esittelykuvaa. Kiitos siis upeista kuvista ja ketjuideasta ihanalle Sofille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti