21. heinäkuuta 2014

Avaimenperälusikat

Muutamia viikkoja takaperi kävin vierailulla ystäväni Johannan luona Helsingin Kalliossa. Edellisestä vierailusta oli ehtinyt vierähtää jo vuoden päivät, hups, mutta moni asia ei Kalliossa ollut muuttunut: Samat pubit, juopot, boheemihko elämäntyyli ja persoonalliset pikkukaupat. Edellisellä visiitilläni bongasin Vaasankadulla ihanan pikku putiikin nimeltään Fox and Hare, joka sijaitsi matkalla metroasemalta Johannan kämpille. Tokaisin ohi kävellessäni paikan olevan todella kivan näköinen, ystävänikin oli sitä mieltä että hänen täytyisi käydä se joku päivä katsastamassa. Vuotta myöhemmin tämä katsastus oli ylläty yllätys yhä tekemättä, joten eräänä iltapäivänä palatessamme metrolta tempaisin kaverini kainaloon - nyt mennään!!

En tajunnut ikuistaa putiikkia kameralle. Sääli, paikka oli todellinen ideariihi itselleni. Myynnissä oli itse tehtyjä koruja, vaatteita, posti- ja onnittelukortteja ja paljon muuta pientä mitä taitava käsityöläinen askaroida voi. Tiskin takana oli pieni korupaja jossa kauppatavaraa luotiin liikkeen seiniä koristamaan.
Jotain halusin ehdottomasti paikasta kotiuttaa. Silmiini osui pieni koruteline joka oli täytetty sympaattisilla, vanhojen lusikkojen kahvoista tehdyillä avaimenperillä. Pitkän pohdinnan jälkeen päädyin "pyörään" ja "sweet homeen". Stadilaisen ystäväni mukaan tarttui totta kai "hima" lusikka.

Yhdeksän euron kappalehinta oli kesätyöttömän opiskelijan lompakolle aika suolainen kirpaisu, mutta en ole osannut katua hankintojani. Jos johonkin rahansa käyttää, niin mielestäni suomalainen, persoonallinen käsityö ei ole valinta ollenkaan huonoimmasta päästä.


Avaimien kanssa poseeraavat kaksi lemmikkikaktustani, muuan ystäväni nimeämät Kaino-Vieno I ja Hulda-Boob.
Putiikkiin jäi vaikka mitä kotiuttamiskelpoista ja hurmaavaa. Ehdottomasti paikka johon palata ensi reissulla, täytyy vain muistaa varata mukaan hieman enemmän taskurahaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti