7. toukokuuta 2015

MATERIAALIMETSÄLLÄ OSA 2.


Kevät taittuu jo hiljalleen kesäksi ja talviunta nukkunut luovuus alkaa ottaa taas lisää jalansijaa enemmän tai vähemmän kaikissa touhuiluissani. Pikkuhiljaa alkavat myös jännitystasoni nousemaan, sillä jo kuukauden päästä olen tekemässä avustustyötä kenialaisessa kyläsairaalassa.  

Kokeneemmat afrikanmatkailijat sattuivat briiffauskokouksessa mainitsemaan myös kyseisen sairaalan lähistöllä myytävistä afrikkalaisista kankaista. No voitte arvata että innostuin. Sairaalatyön ohella mikä olisikaan parempi tapa tukea paikallista, osittain hyvin köytääkin yhteisöä kuin kärrätä Kenian parhaat palat kotiin <3 Vaatetuksen lisäksi saattaa olla että syksyllä myös kämpän sisustuspuoleen puhaltelee etnisiä henkäyksiä. Innolla jo odottelen myös pääseväni näkemään Masai-heimon tekemiä koruja ja muuta käsityötä avustustyön välissä tehtävillä viikonloppureissuilla.
Olen hiljalleen syttynyt ympärillä jo vallitsevaan kuosi-boomiin myös ihan näin ylipäätään. Eurokankaaseen jälleen tieni löytäneenä poimin siis mukaani vihreän puuvillaisen kuviokankaanpalasen, kermanvaalean printtisatiinin sekä kevyen ja ilmavan, kukkaiskuvioisen kankaan.


Kahdelle näistä kankaista löytyy jo mielessäni melko selkeät suunnitelmat, niistä toki luvassa lisää myöhemmin. Lisäksi ainakin jotain pitkähihaista/-lahkeista pitäisi Keniaa varten keksiä, siellä kun olkapäitä, dekolteeta ja polvia pidetään melkoisen siveettöminä. Ja näihin mittoihin yltäviä kevyitä kesävaatteita en käytännössä katsoen edes omista!


Myös teidän ehdotuksia/ideoita kankaille taikka miksei afrikan-reissuvinkkejäkin kuulisin mielelläni!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti